Opening Hockeycomplex HC Schiedam
16.05.17

Opening Hockeycomplex HC Schiedam

Met een spectaculaire landing van een parateam op het hoofdveld van HC Schiedam is het hockeycomplex op zaterdag 8 april 2017 geopend. De parachutisten landden met vlaggen en een wedstrijdbal, waarna de wethouders Gouweleeuw en Houtkamp op sportieve wijze het veld officieel in gebruik namen.

De bouw van het hockeycomplex is onderdeel van de schuifoperatie 'Schiedam in Beweging' waarbij Schiedam sport vernieuwt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod. De fusieclub HC Schiedam, met 1350 leden en 90 teams, krijgt hiermee een fraai clubgebouw en zes velden, waaronder vier watervelden.

Hiermee komt de Schiedamse hockeyclub qua accommodatie in de top 5 van Nederland. Het is ook een duurzaam complex, met een slimme oplossing voor wateropslag onder het gebouw en Led-verlichting bij de velden.

13.01.17

Benoeming sportparkmanager op Sportpark Willem-Alexander

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure heeft de stichting, mede op advies van de gemeente, de heer Captein gekozen als de sportparkmanager die ervoor moet zorgen dat er meer activiteiten op het sportpark gaan plaatsvinden.

Mario Captein is als voormalig algemeen directeur van Helmond Sport een bekende in de voetbalwereld. “Fantastisch dat ik het geworden ben, ik heb er super veel zin”, was zijn eerste reactie op de aanstelling. “Samen met de bestaande gebruikers en werknemers van het sportpark wil ik er een geoliede machine van maken. Daarnaast zie ik veel mogelijkheden voor meer activiteiten en evenementen op het sportpark waarbij we de nabije bewoners niet uit het oog zullen verliezen.”

Ook de gemeentelijke accountmanager sportaccommodaties, Cees Roos, is zeer tevreden over de gemaakte keus. “Mario is een ervaren directeur die in de sport thuis is en de voetbaltaal spreekt. Dat is goed omdat voetbalvereniging Kethel Spaland de grootste bespeler is van het park. Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Hans van Ginkel, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van Captein vanwege zijn sportkennis en bevlogenheid. “Hiermee hebben we een kandidaat van formaat gestrikt voor de functie van sportparkmanager.” Van Ginkel wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Mario Captein treedt per direct in dienst bij de Stichting Sportpark Willem-Alexander en zal op termijn ook Sportpark Harga onder zijn hoede krijgen.

Lees meer
10.01.17

Smurfencricket bij Hermes DVS

Vanaf zondag 22 januari om 10 uur start het smurfencricket. Gedurende een uurtje kunnen kinderen en hun ouders cricketen in de gymzaal van het gymnasium aan de Valeriusstraat 31 in Schiedam.

Informatie via: jeugdcricket@hermesdvs.nl .

 

Lees meer
12.09.16

Fase 3 Park Harga in verkoop

Fase 3 van Park Harga gaat op 12 december in de verkoop. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 20.30 uur in Novotel, Hargalaan 2.

Op Tweede Paasdag startte de verkoop van de eerste woningen in Park Harga. Nu gaan de woningen van fase 3 in de etalage. Het gaat om 31 woningen op de groene locatie langs de Poldervaart in een milieuvriendelijke nieuwe woonwijk.

Fase 3 van Park Harga omvat 20 hofwoningen, 10 waterwoningen en één vrijstaande waterwoning. De bouw van Park Harga (fase 1 en 2) zal begin 2017 starten. De eerste oplevering vindt plaats in zomer 2017.

Meer informatie: www.parkharga.nl

Lees meer
20.06.16

Nieuwsbrief A4 Delft-Schiedam - juni 2016

De A4 Delft-Schiedam is op 18 december 2015 opengegaan voor het verkeer. De laatste werkzaamheden rondom het project worden momenteel uitgevoerd en dan zal het projectteam de bouwkeet verlaten. Dit terrein wordt dan vervolgens in de uiteindelijke staat opgeleverd.
De projectsite www.a4delft-schiedam.nl blijft tot 1 juli 2016 beschikbaar. Voor vragen kunt u daarna terecht bij de landelijke informatielijn 0800-8002.

Lees meer
08.06.16

In Schiedam krijgt een uniek project gestalte: bovenop het tunneldak van de rijksweg A4 worden een park en sportpark aangelegd.

De hele omgeving van het Sportpark A4 wordt ontworpen als park voor sporters, recreanten en buurtbewoners. Binnen deze complexe multidisciplinaire opgave worden bovenop het tunnellichaam vier voetbalvelden en twee handbalvelden gerealiseerd. Doordat aan weerszijden van de tunnel betonnen luifelconstructies zijn aangebouwd, wordt de ideale breedte voor een voetbalveld bereikt en ontstaat er tevens plek voor meervoudig ruimtegebruik. Aan de zuidzijde van het sportpark worden deze langwerpige ruimtes benut als parkeergarage en in de noordelijk gelegen luifel wordt een indoor atletiek-, honkbal- en cricketaccommodatie gerealiseerd.

Voor meer informatie zie: www.bgsv.nl/sportpark-A4

Lees meer
25.05.16

Filmpje Duurzaamheidstour Sportverenigingen

De Nederlandse Vereniging Sport en Gemeenten organiseert een duurzaamheidstour door het land, langs gemeenten en sportvereningingen. Doel is het verduurzamen van sportaccommodaties en het promoten van een landelijke subsidieregeling. Schiedam komt in dit filmpje onder andere als positief voorbeeld naar voren met alle duurzame maatregelen bij de aanleg van het Sportpark op het tunneldak van de A4 en bij de bouw van het hockeycomplex, zie:

https://www.youtube.com/watch?v=m7uQVlG8YX4

Lees meer
26.04.16

Kom maar op! met die naam

Komend sportseizoen is het sportpark op het tunneldak van de A4 af. Dan kan iedereen hier volop bewegen en sporten. Maar er is nog geen naam voor dit park. Daar heb ik uw hulp – en de hulp van alle Schiedammers – voor nodig. Hoe gaan we dit unieke park noemen? Dus: ‘Kom maar op! met die naam’.

 Kom maar op! met die naam

De gemeente Schiedam is voor het nieuwe sportpark op zoek naar een naam die eruit springt. De naam moet anders zijn dan de namen van de andere Schiedamse sportparken. Én de naam moet gericht zijn op alle gebruikers van het park. We roepen alle Schiedammers op hun ideeën voor de naam van het nieuwe park te mailen naar contact@schiedam.nl

Lees meer
18.04.16

Popup TV doet regelmatig verslag van de voortgang van de bouw sportpark

Popup TV doet regelmatig verslag van de voortgang van de bouw van het sportpark op het tunneldak van de A4 en het sportverzamelcomplex dat daar komt. Op deze pagina  kan je de ontwikkelingen volgen met timelapse video's van de bouw, interviews met betrokkenen en nieuws. Schiedam is volop in beweging!

Lees meer
18.04.16

Nieuwsbrief april van 'Schiedam in Beweging'

In de nieuwsbrief april van 'Schiedam in Beweging' alle informatie over de bereikbaarheid van het Park en Sportpark A4. Hoe kun je als fietser naar het sportpark rijden? En hoe bereik je het Sportpark als je met de auto bent? Klik hier om de Nieuwsbrief te lezen.

Lees meer
18.04.16

G Dance bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen
heeft iedere zaterdag van 13.00-14.00 uur en van 14.00-15.00 uur dansles voor leerlingen met een beperking! Kom langs voor een gratis proefles in het Wennekerpand!
https://www.facebook.com/BalletenDansstudioSchiedam/videos/957620984358522/

 
Lees meer
05.04.16

Grote belangstelling voor leerlingenvoorstelling

De start van de kaartverkoop op 2 april was al een groot succes. Belangstellenden hadden een lange rij gevormd voor de kassa om een kaartje voor één van de voorstellingen te bemachtigen.

“Wij zijn aan het repeteren, organiseren, draaiboeken in de aanslag, hulptroepen aan het vergaderen…..de dansers nerveus…..ja we zijn lekker op gang! Naar verwachting komen er bijna 5000 mensen naar ons kijken, te gek toch!” meldt de organisatie op de website.

De leerlingenvoorstelling ‘Circus, circus’ is te zien op 18, 19, 25 en 26 juni. Er zijn middagvoorstellingen om 13.00 uur en avondvoorstellingen om 18.00 uur.

 

http://www.ballet-endansstudioschiedam.net/wordpress/

Lees meer
31.03.16

Inschrijving Park Harga geslaagd

Park Harga blikt terug op een geslaagde Start Verkoop! Meer dan 300 geïnteresseerden voor Fase 1 van Park Harga kon men verwelkomen. 

Kon u er niet bij zijn? Alle informatie, zoals de brochure en de prijslijst, is vanaf nu ook te vinden als download op de website.

http://www.parkharga.nl/woningen/

Een gedrukte brochure is ook af te halen bij www.ankebodewes.nl/

 
 
Lees meer
31.03.16

Toon je talent!

 Het gaat om jonge talentjes die nog geen lid zijn en willen voetballen of keepen. Voor de F- en E-jeugd is er van 11.00-12.15 uur een clinic. Voor de D- en C-jeugd tussen 13.00-14.30 uur. Aanmelden een half uur voor aanvang!

SVV biedt de jongeren: voetballen op hoog niveau aan, trainers met ruime ervaring, mogelijkheden om je als speler zowel mentaal als technisch te ontwikkelen én veel plezier.

Aanmelden kan via talentendag@sv-svv.nl .

Lees meer
31.03.16

Ventura viert jubileum

Handbalvereniging Ventura bestaat op 1 april 70 jaar. Dat feestelijke feit laat de club niet ongemerkt voorbij gaan. Op vrijdag 1 april is er in de kantine (Parkweg 412) een feestavond vanaf de B-jeugd tot senioren.

Vanaf 19.30 uur is er voor iedereen een kop koffie, thee en een gebakje. Het programma vermeldt verder een quiz, toespraken en disco. Later dit jaar, als het weer wat beter is, zet Ventura de jubileumviering voort met een jeugddag (4 juni), familietoernooi (5 juni), reünie en bbq.

www.hvventura.nl

Lees meer