Nieuws

Burgemeester Lamers ondertekent twee contracten Park Harga
17.10.17

Burgemeester Lamers ondertekent twee contracten Park Harga

Het gaat om een gronduitgifteovereenkomst voor de bouw van circa 380 woningen met de Ontwikkelcombinatie OC Park Harga Midden B.V. en een contract voor de bouw van het multifunctionele sportpark Harga met Van Kessel Sport & Cultuurtechniek. De officiële ondertekening vindt plaats vanaf 16.45 uur in het clubhuis van Hockeyclub Schiedam, Olympiaweg 63 te Schiedam. U bent van harte uitgenodigd.

Contract 1

Het programma van de Ontwikkelcombinatie OC Park Harga Midden B.V. (een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen) met 380 woningen sluit aan op de voorgaande woningbouwontwikkeling in Park Harga. Park Harga wordt een ‘all electric’ woonwijk met veel groen en sport in nabijheid.

Contract 2

Behalve het contract voor de woningbouw ondertekent burgemeester Lamers ook een contract voor de aanleg van sportpark Harga. Het gaat om een multifunctioneel sportgebouw voor SVV en HBSS en een multifunctioneel gebouw voor omnivereniging Hermes-DVS (voetbal, cricket, squash en rugby).

Wat betekent het voor Schiedam?

De ondertekening van de twee contracten markeert een belangrijk moment voor Schiedam. Na de ontwikkeling van Park Harga zuid (156 woningen) in Fase 1 gaat hiermee Fase 2 van het gemeentelijk programma ‘Schiedam in Beweging’ van start. Door het dubbel grondgebruik bij de aanleg van de A4 is het nieuwe sportcomplex Willem-Alexander op het tunneldak gerealiseerd. De verhuizing van een aantal sportverenigingen naar het nieuwe complex biedt Schiedam ruimte voor woningbouw. Schiedam is volop in beweging waarbij de gemeente sport vernieuwt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad. De verdere ontwikkeling van Park Harga stelt Schiedam en Schiedammers in staat om stappen vooruit te maken op het gebied van sociale stijging en duurzaamheid.