reconstructie Olympiaweg
08.01.20

reconstructie Olympiaweg

De reconstructie van de Olympiaweg wordt in fasen gedaan door Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. De eerste fase omvat het weggedeelte vanaf de 'Olympiasingel' tot aan de bouwinrit van Park Harga Midden. De bedoeling is de Olympiaweg te reconstrueren tot een nieuwe ontsluitingsweg voor auto- en fietsverkeer. Vrachtverkeer wordt door middel van een hoogtebegrenzer op deze nieuwe ontsluitingsweg geweerd om zo de veiligheid van automobilisten en fietsers te vergroten.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit Harga Zuid omgeleid via het zogenoemde hockeylaantje, Trimpad naar de Hargalaan. Voor fietsers zal het betonnen fietspad via de Olympiaweg in beide richtingen beschikbaar blijven. 

Vervolgens zal in de tweede fase de nieuwe ontsluitingsweg vanaf de bouwinrit Harga Midden tot aan de Hargalaan worden doorgetrokken en ingericht. Ook tijdens deze tweede fase wordt men verzocht gebruik te maken van de omleidingsroutes.

Wanneer de laatste woningen in Harga Midden gereed zijn, wordt het definitieve fietspad over de gehele lengte van de Olympiaweg gereconstrueerd. Naar verwachting is dit in 2023.

Vragen kunnen via mail worden gesteld: harga@kessel.nl .

 

Werkzaamheden Hargalaan en Olympiaweg
18.09.19

Werkzaamheden Hargalaan en Olympiaweg

Wat betekent dit voor u?

Momenteel wordt de planning opgesteld waarin ook de fasering van de verschillende werkzaamheden staat. Hierbij wordt rekening gehouden met allerlei verschillende factoren. Het uiteindelijke doel is zo min mogelijk hinder te veroorzaken. Echter, het bedrijf kan niet voorkomen dat weggebruikers tijdens de uitvoeringsperiode hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden. De hele reconstructie van de Hargalaan en Olympiaweg zal van september 2019 tot circa december 2022 gaan duren. Er wordt gewerkt in fasen; dat wil zeggen dat er per wegdeel gewerkt gaat worden. Hierdoor zullen er ook perioden zijn dat er nauwelijks zichtbare werkzaamheden zijn.

Verdere informatie

Omwonenden worden nader geïnformeerd door middel van een brief wanneer de werkzaamheden van start gaan en wat dit dan precies voor u gaat betekenen. Ook wordt nieuws over de reconstructie van dit gebied geplaatst op onder andere deze website en via de Gebr. Van Kessel-App. De Gebr. Van Kessel-app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden via de Apple- en Google app-stores of via de website www.kessel.nl/app

Mocht u desondanks nog vragen hebben, dan kunt u deze sturen naar onze omgevingsmanager, bereikbaar via mailadres: Harga@Kessel.nl

Save the date: 1 juni 2019
05.03.19

Save the date: 1 juni 2019

Tussen 11.30 en 17.00 uur is er een feestelijk programma waarvoor u van harte welkom bent.

Sport en ontspanning: demonstraties, clinics, wedstrijden, beweeg/fit-testen, kinderactiviteiten, muziek, hapje & drankje.

De opening wordt georganiseerd door Gemeente Schiedam, Stichting Sportpark Harga, Hermes DVS, HBSS, SVV, Beweeg- en Gezondheidscentrum Harga, KomKids Kinderopvang, Van der Ree Catering. 

Werkzaamheden Olympiaweg
28.09.18

Werkzaamheden Olympiaweg

In de periode van 1 oktober tot circa 5 oktober wordt onder de Olympiaweg een duiker aangelegd.
Hiervoor zal om de beurt een halve breedte van de Olympiaweg afgesloten zijn.
Deze werkzaamheden zullen hinder geven voor het verkeer.
 
Hoogste punt bereikt Sportpark Harga
28.09.18

Hoogste punt bereikt Sportpark Harga

Samen met alle gebruikers viert de gemeente Schiedam op 29 september 2018 een volgende stap in de ontwikkeling van het multifunctionele Sportpark Harga. Van de twee accommodaties is dan het hoogste punt bereikt. Ter gelegenheid hiervan is er een open huis vanaf 12.30 uur voor alle leden en belangstellenden.

De voetbalverenigingen SVV en HBSS gaan samen met KomKids Kinderopvang en Van der Ree Catering in het ene multifunctionele gebouw. In de tweede accommodatie wordt de omnivereniging Hermes-DVS gehuisvest, samen met KomKids Kinderopvang (BSO) en het Beweeg- en Gezondheidscentrum Harga, waarvan Fernhout Fysiotherapie een van de huurders is. Het nieuwe complex zal worden geëxploiteerd en beheerd door de Stichting Harga Noord, die kantoor zal houden in hetzelfde gebouw als SVV, HBSS, Van der Ree Catering en KomKids Kinderopvang.

Op Sportpark Harga komen twee multifunctionele sportgebouwen met hoge energieprestatie, een beweeg- en gezondheidscentrum, vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor squashbanen. De diverse gebruikers hebben een belangrijke stem in het ontwerp van de gebouwen. De bouw van het multifunctionele Sportpark Harga is de laatste stap in de gebiedsontwikkeling van Schiedam in Beweging, waarbij de gemeente sport naar een hoger plan tilt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad.

Bouw Park Harga in volle gang
19.09.18

Bouw Park Harga in volle gang

Op Park Harga krijgt een nieuwe duurzame woonwijk langzaam gestalte. Op woensdag 19 september is het hoogste punt bereikt van gebouw Oost. Wethouder Fahid Minhas (wonen) verrichtte een officiële handeling in bijzijn van vele nieuwe bewoners. In gebouw Oost worden twintig appartementen en vier studio's gerealiseerd.  

Op donderdag 20 september is de viering van een andere mijlpaal op Park Harga. Dan wordt de voortgang gevierd van de bouw van fase 3 en fase 4. Op dit deel van de wijk gaat het om acht singelwoningen, achttien waterwoningen en 21 appartementen in gebouw West.

Alle woningen zijn energieneutraal: voorzien van vloerverwarming, triple beglazing, zonnepanelen. Volgens wethouder Minhas krijgt Schiedam met Park Harga een wijk met een gevarieerd aanbod. "Juist die mix van producten is bijzonder: eengezinswoningen, appartementen, verhuur ook in vrije sector, seniorenwoningen. De wijk is niet alleen duurzaam qua materiaal; het is ook een wijk waar het in toekomst prettig wonen is door die verscheidenheid aan typen woningen."

22.05.18

Straatnamen Harga-Midden

De namen voor het nieuwe woongebied in Harga-Midden zijn bekend. De straten krijgen de namen van Nederlandse Olympiërs. Ook naar de Schiedamse bokskampioene Nouchka Fontijn wordt een pad vernoemd.

Verder is er een Ireen Wüststraat, Ellen van Langenpad, Marianne Vosstraat, Inge de Bruijnstraat, Inge de Bruijnbrug, Stephan van den Bergstraat, Epke Zonderlandstraat, Pieter van den Hoogenbandstraat en Sven Kramerstraat.

Lees meer
15.05.18

Park Harga is 1 van 7 duurzame wijken in Nederland

Op de online nieuwssite Stadszaken.nl aandacht voor onder andere Park Harga, die 1 van de 7 al duurzame wijken van Nederland wordt. 

Park Harga in Schiedam is een volledig gasloze wijk met 550 woningen en een eveneens groot gasloos sportcomplex. Alle huizen zijn voorzien van goede isolatie: van driedubbel glas tot vloerisolatie. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een eigen bodemwarmtepomp en hebben de woningen zonnepanelen waardoor de huizen zelfvoorzienend en energieneutraal zijn. Er is sprake van scheiding tussen rioolwater en hemelwaterafvoer, dit is een duurzame oplossingen voor het waterafvoerprobleem waar versteende wijken mee kampen. Alle woningen kunnen zichzelf voorzien van energie voor verwarmen, verkoelen, venitleren en leveren van warm water. 

 

Park Harga is één van 7 duurzame wijken in Nederland

Lees meer
24.04.18

Laatste stap Schiedam in Beweging

Wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp hebben op 18 april 2018 het officiële startsein gegeven voor de bouw van het multifunctionele Sportpark Harga. Zij verrichtten de handeling samen met jeugdleden van SVV, Hermes-DVS, HBSS, KomKids Kinderopvang, die met Van der Ree Catering en Fernhout Fysiotherapie onderdak krijgen op Sportpark Harga.

De bouw van het multifunctionele Sportpark Harga is de laatste stap in de gebiedsontwikkeling Schiedam in Beweging. Hiermee kan de gemeente Schiedam sport naar een hoger plan tillen en ruimte maken voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad. Na de opening van Sportpark Willem-Alexander in oktober 2016 en de opening van het onderkomen van hockeyvereniging HC Schiedam op Harga-Noord, is het nu tijd voor verdere ontwikkeling van Harga.

Sportpark Harga omvat twee multifunctionele complexen voor voetbal, cricket, squash, rugby en paramedische zorg, waaronder fysiotherapie en kinderopvang. Behalve de twee duurzame gebouwen komen er vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor squashbanen.

Volgens planning wordt het Sportpark Harga eind 2018 opgeleverd.

 

Lees meer
10.04.18

Nieuwsbrief is uit

In de Nieuwsbrief Schiedam in Beweging april 2018 veel nieuws over de ontwikkelingen op Harga: de start bouw van Van der Valk Hotel Schiedam op Harga Noord en van Sportpark Harga. Op 18 april start de bouw voor twee multifunctionele gebouwen, vijf kunstgrasvelden en twee grasvelden.

Volgens planning hebben de sportverenigingen HBSS, SVV en Hermes-DVS eind 2018 de beschikking over een nieuw, duurzaam complex. Behalve aan sport bieden de multifunctionele gebouwen ook onderdak aan een cateraar, fysiotherapie en kinderopvang.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen: stuur dan een e-mail naar schiedaminbeweging@schiedam.nl .

 

Lees meer
21.03.18

Van der Valk Hotel Schiedam komt eraan

Op Harga-Noord zal het Van der Valk Hotel Schiedam verrijzen. Een duurzaam hotel met congresfaciliteiten past uitstekend op deze locatie in de oksel van de A20 en A4, in de nabijheid van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis, het Sportpark Harga en de duurzame woonwijk Park Harga.

Het hotel omvat 179 kamers, 9 suites, een congrescapaciteit van 400 mensen, 10 conferentiezalen, een restaurant, een skybar en wellness. Er is werkgelegenheid voor circa 75 fulltime medewerkers.

De gemeente Schiedam verwelkomt het hotel van de grootste horecafamilie van Nederland. Een Van der Valk hotel is een aanwinst voor de stad. Door een volledige gebiedsontwikkeling van Harga kan de gemeente haar ambities waarmaken op het gebied van sport, groen, wonen, duurzaamheid en werkgelegenheid. Door middel van het programma 'Schiedam in Beweging' zijn dadelijk op Harga een prachtige hockeycomplex voor HC Schiedam, de duurzame woonwijk Park Harga en het multifunctionele Sportpark Harga gerealiseerd.

De start van de bouw van het hotel is gepland voor eind 2018. Najaar 2020 zal de opening van het Van der Valk Hotel Schiedam plaatsvinden

Lees meer
24.10.17

Ondertekening twee contracten Park Harga

In het clubhuis van HC Schiedam werden onlangs twee contracten getekend voor de verdere invulling van Park Harga. Het gaat om de overeenkomst voor gronduitgifte voor de bouw van circa 380 woningen en om de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden.

Het contract voor de woningen werd getekend door burgemeester Lamers namens de gemeente Schiedam en directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed en directeur Harrie van Noorden van Thunissen, namens de Ontwikkelcombinatie Park Harga Midden bv. Deze ontwikkelaar gaat een nieuwe duurzame woonwijk bouwen. 

Park Harga is een duurzame wijk waarbij de woningen gasloos worden opgeleverd. Alle circa 380 woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen, waardoor ze energieneutraal en comfortabel zijn. 

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Schiedam in Beweging realiseert de gemeente Schiedam tevens een nieuw sportpark op Harga. Burgemeester Lamers tekende daarvoor een contract met directeur Tonny de Morée van Van Kessel Sport & Cultuurtechniek. Op Harga worden twee multifunctionele gebouwen ontwikkeld voor de voetbalverenigingen HBSS, SVV en Hermes-DVS, met daarin ook ruimte voor een gezondheidscentrum en kinderopvang. Behalve de gebouwen realiseert Van Kessel Sport & Cultuurtechniek ook de bijbehorende sportvelden en de buitenruimte. 

Lees meer
17.10.17

Europees certificaat voor Schiedam

De presentatie van de Schiedamse afvaardiging werd gewaardeerd. Namens Schiedam in Beweging was directeur Lydia Buist aanwezig. Tijdens presentaties, workshops en netwerkbijeenkomsten gaf zij inzicht in de pragmatische en duurzame oplossing die Schiedam heeft gevonden voor een grootstedelijk vraagstuk. 

Door slim dubbel grondgebruik bij de aanleg van rijksweg A4 beschikt Schiedam nu over een modern sportcomplex en een park in plaats van een betonnen casco of een open snelweg. Verder levert de verhuizing van sportclubs naar het tunneldak elders in de stad ruimte voor woningbouw. Rode draad van Schiedam in Beweging is de wens om de stad een stevige impuls te geven op het gebied van sport, groen en wonen. Hierdoor ontstaan kansen voor de stad en haar inwoners op sociale stijging.

Kijk voor een korte video-impressie van het bijbehorende URBACT City Festival:

https://www.youtube.com/watch?v=bQCy6Q3_-vQ&feature=youtu.be

Lees meer
17.10.17

Burgemeester Lamers ondertekent twee contracten Park Harga

Het gaat om een gronduitgifteovereenkomst voor de bouw van circa 380 woningen met de Ontwikkelcombinatie OC Park Harga Midden B.V. en een contract voor de bouw van het multifunctionele sportpark Harga met Van Kessel Sport & Cultuurtechniek. De officiële ondertekening vindt plaats vanaf 16.45 uur in het clubhuis van Hockeyclub Schiedam, Olympiaweg 63 te Schiedam. U bent van harte uitgenodigd.

Contract 1

Het programma van de Ontwikkelcombinatie OC Park Harga Midden B.V. (een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen) met 380 woningen sluit aan op de voorgaande woningbouwontwikkeling in Park Harga. Park Harga wordt een ‘all electric’ woonwijk met veel groen en sport in nabijheid.

Contract 2

Behalve het contract voor de woningbouw ondertekent burgemeester Lamers ook een contract voor de aanleg van sportpark Harga. Het gaat om een multifunctioneel sportgebouw voor SVV en HBSS en een multifunctioneel gebouw voor omnivereniging Hermes-DVS (voetbal, cricket, squash en rugby).

Wat betekent het voor Schiedam?

De ondertekening van de twee contracten markeert een belangrijk moment voor Schiedam. Na de ontwikkeling van Park Harga zuid (156 woningen) in Fase 1 gaat hiermee Fase 2 van het gemeentelijk programma ‘Schiedam in Beweging’ van start. Door het dubbel grondgebruik bij de aanleg van de A4 is het nieuwe sportcomplex Willem-Alexander op het tunneldak gerealiseerd. De verhuizing van een aantal sportverenigingen naar het nieuwe complex biedt Schiedam ruimte voor woningbouw. Schiedam is volop in beweging waarbij de gemeente sport vernieuwt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad. De verdere ontwikkeling van Park Harga stelt Schiedam en Schiedammers in staat om stappen vooruit te maken op het gebied van sociale stijging en duurzaamheid.

 

Lees meer
06.10.17

Duurzame tuinen Park Harga Schiedam

De gemeente Schiedam en VolkerWessels Vastgoed zijn het project ‘Duurzame tuinen Park Harga’ gestart. In dit project worden toekomstige bewoners van Park Harga geïnformeerd en betrokken bij de mogelijkheden om hun tuin duurzaam aan te leggen. Wethouder Alexander van Steenderen verzorgde donderdagavond 5 oktober de opening waarna de stadsecoloog en lokale tuinarchitecten hun visie en duurzame tuinontwerpen hebben gepresenteerd.

Bij de duurzame energie neutrale woningen van nieuwbouwwijk Park Harga te Schiedam horen natuurlijk duurzame tuinen. Diverse ontwerpen zijn de revue gepasseerd; strak en eigentijds, kindvriendelijk en een gedeelde tuin bijvoorbeeld. Ondanks de vele verschillen hebben de tuinontwerpen één ding gemeen; ze bevorderen de levenskwaliteit, biodiversiteit en de waterhuishouding in Schiedam. De toekomstige bewoners mogen zelf kiezen of, en met welke tuinarchitect zij een duurzaam tuinontwerp willen uitwerken.

De gemeente Schiedam stimuleert haar inwoners initiatieven te nemen die een positieve invloed hebben op het welbevinden van mens, dier en milieu. Duurzame tuinen Park Harga is zo’n initiatief. “De duurzame tuinen in Park Harga worden een inspirerend voorbeeld van een grote gezamenlijke stap richting een duurzamer Schiedam. Wat dit project uniek maakt is dat we vanaf de tekentafel duurzaam denken en doen. En dat we elkaar vanaf de start kunnen stimuleren en inspireren.” aldus Alexander van Steenderen, wethouder gemeente Schiedam.

Duurzaamheid leeft in Schiedam! Meer dan 100 toekomstige bewoners hebben informatie ingewonnen bij de tuinarchitecten. VolkerWessels Vastgoed en de gemeente Schiedam wensen iedereen veel plezier bij de aanleg van hun duurzame tuin.

Lees meer