Nieuws

Van der Valk Hotel Schiedam komt eraan
21.03.18

Van der Valk Hotel Schiedam komt eraan

Op Harga-Noord zal het Van der Valk Hotel Schiedam verrijzen. Een duurzaam hotel met congresfaciliteiten past uitstekend op deze locatie in de oksel van de A20 en A4, in de nabijheid van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis, het Sportpark Harga en de duurzame woonwijk Park Harga.

Het hotel omvat 179 kamers, 9 suites, een congrescapaciteit van 400 mensen, 10 conferentiezalen, een restaurant, een skybar en wellness. Er is werkgelegenheid voor circa 75 fulltime medewerkers.

De gemeente Schiedam verwelkomt het hotel van de grootste horecafamilie van Nederland. Een Van der Valk hotel is een aanwinst voor de stad. Door een volledige gebiedsontwikkeling van Harga kan de gemeente haar ambities waarmaken op het gebied van sport, groen, wonen, duurzaamheid en werkgelegenheid. Door middel van het programma 'Schiedam in Beweging' zijn dadelijk op Harga een prachtige hockeycomplex voor HC Schiedam, de duurzame woonwijk Park Harga en het multifunctionele Sportpark Harga gerealiseerd.

De start van de bouw van het hotel is gepland voor eind 2018. Najaar 2020 zal de opening van het Van der Valk Hotel Schiedam plaatsvinden