19.01.16

Veel interesse voor Park Harga

 Park Harga wordt een energiezuinige woonwijk met betaalbare woningen in een groene omgeving, goed bereikbaar en met alle voorzieningen in de buurt. De locatie is vrijgevallen door verhuizing van de handbalvereniging Ventura, die op het tunneldak van het nieuwe sportpark A4 een plek krijgt. Er is veel interesse voor het wonen in Park Harga. Inmiddels hebben meer dan 550 geïnteresseerden zich aangemeld via de projectwebsite ParkHarga.nl. Op 20, 26 en 27 januari informeert VolkerWessels Vastgoed deze belangstellenden over de woningen, de keuze-opties, over duurzaamheid en over de openbare inrichting. Door de grote belangstelling zijn alle informatieavonden al bezet. Meer informatie: ParkHarga.nl

Lees meer
19.01.16

Krajicek Playground

Wie lekker wil bewegen, kan hier terecht op schooldagen van 14.45-17.00 uur en op woensdag zelfs vanaf 12.15 uur.

Op maandag, woensdag en donderdag organiseert een sportleider verschillende activiteiten. In de wintermaanden, zoals nu, is alleen op de woensdagmiddag een sportleider aanwezig.

Locatie: 
Schoolplein OBS Het Startblok aan de Piersonstraat
Schoolplein De Klinker in Woudhoek

Kom eens langs!

Lees meer
12.01.16

Sportverkiezing 2015

 Sportploeg van het jaar is vv Kethel Spaland (zaterdag) geworden, de prijs voor sportman/vrouw van het jaar ging voor het derde jaar op rij naar Nouchka Fontijn en Talent van het jaar is Luke Verburg geworden.

Op deze manier eert Schiedam elk jaar haar sporters. Een vakjury en de stem van Schiedamse burgers bepaalden uiteindelijk de winnaars in de categorieën.

Aanmoedigingsprijs
Nieuw dit jaar was de aanmoedigingsprijs voor het G-team van HBSS. De door hen geleverde prestatie (kampioen + bekerwinnaar in hun klasse) is niet onopgemerkt gebleven. Stichting De Betrokken Spartaan heeft een voetbalclinic beschikbaar gesteld op het Kasteel onder leiding van Sparta.

Lees meer
05.01.16

Rugby in Schiedam

In de periode januari tot en met juli 2016 worden op zondag clinics, trainingen en evenementen georganiseerd om de jeugd van Schiedam en omstreken spelenderwijs en op een veilige manier kennis te laten maken met rugby. 

Vanaf 5 jaar kun je meedoen met trainingen, proef wedstrijdjes of zelfs met districswedstrijden afhankelijk van wat er voor jouw leeftijd georganiseerd wordt. 

We starten met de volgende leeftijdscategorieën:

Categorie Leeftijd Spelers per team
Mini's 11 - 12 jaar 9
Benjamins 9 - 10 jaar 9
Turven 7 - 8 jaar 7
Guppen 5 - 6 jaar n.v.t.

Een groep enthousiaste en ervaren rugbyspelers zorgt voor een leuke en veilige kennismaking met deze mooie sport. Dit doen we volgens het ‘Get into Rugby’-ontwikkelingsprogramma van de Internationale Rugby Bond en haar kernwaarden: Integriteit, Respect, Solidariteit, Passie en Discipline

Voor vragen of aanmeldingen: rugby@hermesdvs.nl

Lees meer
05.01.16

Informatiecentrum SIB open

Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden daar terecht met vragen over de gemeentelijke plannen. Daarbij kan het niet alleen gaan over de invulling van het tunneldak van de A4 maar ook over de stand van zaken op Harga of Kethel.

Meer informatie over Schiedam in Beweging is ook op te vragen via schiedaminbeweging@schiedam.nl .

Voor vragen over de werkzaamheden voor de aanleg van het park en sportpark op het tunneldak kunt u terecht bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek via info@kessel.nl .

Lees meer