03.08.17

Fietsomleiding Harga

Vanwege de aanleg van woningen en sportvelden op Harga is er geen fietsverkeer mogelijk via de Olympiaweg richting de Sportlaan. Met het oog op de verkeersveiligheid is er voor fietsers een omleiding. De omleiding gaat half augustus in en geldt voor langere tijd.

Fietsers kunnen via de Olympiaweg niet meer de Sportlaan bereiken. Het fietsverkeer wordt omgeleid. Vanaf de rotonde aan de Hargalaan kunnen fietsers via het fietspad aan de kant van het ziekenhuis de weg vervolgen.

De sportterreinen blijven wel bereikbaar via de Olympiaweg.

Meer informatie over de werkzaamheden via het telefoonnummer van de gemeente Schiedam 14 010 of per mail via contact@schiedam.nl

 

09.06.17

Europese Award voor Schiedam in Beweging

De gemeente Schiedam heeft zich dit voorjaar met het programma Schiedam in Beweging aangemeld voor 'Urbact', een Europees kennisuitwisselingsprogramma. Van de 219 inzendingen is Schiedam één van de steden die is aangewezen tot 'Good Practice City'. De officiële uitreiking is begin oktober in Estland.

Door slim dubbel grondgebruik bij de aanleg van de A4 beschikt Schiedam nu over een modern sportcomplex en een park in plaats van een betonnen casco of een open snelweg. Verder levert de verhuizing van sportclubs naar het tunneldak elders in de stad ruimte voor woningbouw. Rode draad bij Schiedam in Beweging is de wens om de stad een stevige impuls te geven op het gebied van sport, groen en wonen. Hierdoor ontstaan kansen voor de stad en haar inwoners op sociale stijging.

Met de toekenning van het 'Good Practice City'-etiket geeft Urbact aan dat Schiedam en pragmatische en duurzame oplossing heeft gevonden voor een grootstedelijk vraagstuk.

Lees meer
Start bouw Park Harga
16.05.17

Start bouw Park Harga

Samen met een koper van één van de 58 energieneutrale woningen gaf wethouder Houtkamp op woensdag 3 mei 2017 de feestelijke start voor Park Harga. Er werd een bron geboord voor de warmte- en koude opslag onder de grond. Dit is onderdeel van de duurzame installatie die zich in en onder de woning bevindt.

De pomp koelt in de zomer en verwarmt in de winter. Park Harga is een energiezuinige woonwijk met 156 betaalbare woningen en appartementen in een groene omgeving.

Opening Hockeycomplex HC Schiedam
16.05.17

Opening Hockeycomplex HC Schiedam

Met een spectaculaire landing van een parateam op het hoofdveld van HC Schiedam is het hockeycomplex op zaterdag 8 april 2017 geopend. De parachutisten landden met vlaggen en een wedstrijdbal, waarna de wethouders Gouweleeuw en Houtkamp op sportieve wijze het veld officieel in gebruik namen.

De bouw van het hockeycomplex is onderdeel van de schuifoperatie 'Schiedam in Beweging' waarbij Schiedam sport vernieuwt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod. De fusieclub HC Schiedam, met 1350 leden en 90 teams, krijgt hiermee een fraai clubgebouw en zes velden, waaronder vier watervelden.

Hiermee komt de Schiedamse hockeyclub qua accommodatie in de top 5 van Nederland. Het is ook een duurzaam complex, met een slimme oplossing voor wateropslag onder het gebouw en Led-verlichting bij de velden.

13.01.17

Benoeming sportparkmanager op Sportpark Willem-Alexander

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure heeft de stichting, mede op advies van de gemeente, de heer Captein gekozen als de sportparkmanager die ervoor moet zorgen dat er meer activiteiten op het sportpark gaan plaatsvinden.

Mario Captein is als voormalig algemeen directeur van Helmond Sport een bekende in de voetbalwereld. “Fantastisch dat ik het geworden ben, ik heb er super veel zin”, was zijn eerste reactie op de aanstelling. “Samen met de bestaande gebruikers en werknemers van het sportpark wil ik er een geoliede machine van maken. Daarnaast zie ik veel mogelijkheden voor meer activiteiten en evenementen op het sportpark waarbij we de nabije bewoners niet uit het oog zullen verliezen.”

Ook de gemeentelijke accountmanager sportaccommodaties, Cees Roos, is zeer tevreden over de gemaakte keus. “Mario is een ervaren directeur die in de sport thuis is en de voetbaltaal spreekt. Dat is goed omdat voetbalvereniging Kethel Spaland de grootste bespeler is van het park. Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Hans van Ginkel, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van Captein vanwege zijn sportkennis en bevlogenheid. “Hiermee hebben we een kandidaat van formaat gestrikt voor de functie van sportparkmanager.” Van Ginkel wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Mario Captein treedt per direct in dienst bij de Stichting Sportpark Willem-Alexander en zal op termijn ook Sportpark Harga onder zijn hoede krijgen.

Lees meer
10.01.17

Smurfencricket bij Hermes DVS

Vanaf zondag 22 januari om 10 uur start het smurfencricket. Gedurende een uurtje kunnen kinderen en hun ouders cricketen in de gymzaal van het gymnasium aan de Valeriusstraat 31 in Schiedam.

Informatie via: jeugdcricket@hermesdvs.nl .

 

Lees meer
12.09.16

Fase 3 Park Harga in verkoop

Fase 3 van Park Harga gaat op 12 december in de verkoop. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 20.30 uur in Novotel, Hargalaan 2.

Op Tweede Paasdag startte de verkoop van de eerste woningen in Park Harga. Nu gaan de woningen van fase 3 in de etalage. Het gaat om 31 woningen op de groene locatie langs de Poldervaart in een milieuvriendelijke nieuwe woonwijk.

Fase 3 van Park Harga omvat 20 hofwoningen, 10 waterwoningen en één vrijstaande waterwoning. De bouw van Park Harga (fase 1 en 2) zal begin 2017 starten. De eerste oplevering vindt plaats in zomer 2017.

Meer informatie: www.parkharga.nl

Lees meer
20.06.16

Nieuwsbrief A4 Delft-Schiedam - juni 2016

De A4 Delft-Schiedam is op 18 december 2015 opengegaan voor het verkeer. De laatste werkzaamheden rondom het project worden momenteel uitgevoerd en dan zal het projectteam de bouwkeet verlaten. Dit terrein wordt dan vervolgens in de uiteindelijke staat opgeleverd.
De projectsite www.a4delft-schiedam.nl blijft tot 1 juli 2016 beschikbaar. Voor vragen kunt u daarna terecht bij de landelijke informatielijn 0800-8002.

Lees meer
08.06.16

In Schiedam krijgt een uniek project gestalte: bovenop het tunneldak van de rijksweg A4 worden een park en sportpark aangelegd.

De hele omgeving van het Sportpark A4 wordt ontworpen als park voor sporters, recreanten en buurtbewoners. Binnen deze complexe multidisciplinaire opgave worden bovenop het tunnellichaam vier voetbalvelden en twee handbalvelden gerealiseerd. Doordat aan weerszijden van de tunnel betonnen luifelconstructies zijn aangebouwd, wordt de ideale breedte voor een voetbalveld bereikt en ontstaat er tevens plek voor meervoudig ruimtegebruik. Aan de zuidzijde van het sportpark worden deze langwerpige ruimtes benut als parkeergarage en in de noordelijk gelegen luifel wordt een indoor atletiek-, honkbal- en cricketaccommodatie gerealiseerd.

Voor meer informatie zie: www.bgsv.nl/sportpark-A4

Lees meer
25.05.16

Filmpje Duurzaamheidstour Sportverenigingen

De Nederlandse Vereniging Sport en Gemeenten organiseert een duurzaamheidstour door het land, langs gemeenten en sportvereningingen. Doel is het verduurzamen van sportaccommodaties en het promoten van een landelijke subsidieregeling. Schiedam komt in dit filmpje onder andere als positief voorbeeld naar voren met alle duurzame maatregelen bij de aanleg van het Sportpark op het tunneldak van de A4 en bij de bouw van het hockeycomplex, zie:

https://www.youtube.com/watch?v=m7uQVlG8YX4

Lees meer
26.04.16

Kom maar op! met die naam

Komend sportseizoen is het sportpark op het tunneldak van de A4 af. Dan kan iedereen hier volop bewegen en sporten. Maar er is nog geen naam voor dit park. Daar heb ik uw hulp – en de hulp van alle Schiedammers – voor nodig. Hoe gaan we dit unieke park noemen? Dus: ‘Kom maar op! met die naam’.

 Kom maar op! met die naam

De gemeente Schiedam is voor het nieuwe sportpark op zoek naar een naam die eruit springt. De naam moet anders zijn dan de namen van de andere Schiedamse sportparken. Én de naam moet gericht zijn op alle gebruikers van het park. We roepen alle Schiedammers op hun ideeën voor de naam van het nieuwe park te mailen naar contact@schiedam.nl

Lees meer
18.04.16

Popup TV doet regelmatig verslag van de voortgang van de bouw sportpark

Popup TV doet regelmatig verslag van de voortgang van de bouw van het sportpark op het tunneldak van de A4 en het sportverzamelcomplex dat daar komt. Op deze pagina  kan je de ontwikkelingen volgen met timelapse video's van de bouw, interviews met betrokkenen en nieuws. Schiedam is volop in beweging!

Lees meer
18.04.16

Nieuwsbrief april van 'Schiedam in Beweging'

In de nieuwsbrief april van 'Schiedam in Beweging' alle informatie over de bereikbaarheid van het Park en Sportpark A4. Hoe kun je als fietser naar het sportpark rijden? En hoe bereik je het Sportpark als je met de auto bent? Klik hier om de Nieuwsbrief te lezen.

Lees meer
18.04.16

G Dance bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen
heeft iedere zaterdag van 13.00-14.00 uur en van 14.00-15.00 uur dansles voor leerlingen met een beperking! Kom langs voor een gratis proefles in het Wennekerpand!
https://www.facebook.com/BalletenDansstudioSchiedam/videos/957620984358522/

 
Lees meer
05.04.16

Grote belangstelling voor leerlingenvoorstelling

De start van de kaartverkoop op 2 april was al een groot succes. Belangstellenden hadden een lange rij gevormd voor de kassa om een kaartje voor één van de voorstellingen te bemachtigen.

“Wij zijn aan het repeteren, organiseren, draaiboeken in de aanslag, hulptroepen aan het vergaderen…..de dansers nerveus…..ja we zijn lekker op gang! Naar verwachting komen er bijna 5000 mensen naar ons kijken, te gek toch!” meldt de organisatie op de website.

De leerlingenvoorstelling ‘Circus, circus’ is te zien op 18, 19, 25 en 26 juni. Er zijn middagvoorstellingen om 13.00 uur en avondvoorstellingen om 18.00 uur.

 

http://www.ballet-endansstudioschiedam.net/wordpress/

Lees meer