Nieuws

Laatste stap Schiedam in Beweging
24.04.18

Laatste stap Schiedam in Beweging

Wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp hebben op 18 april 2018 het officiële startsein gegeven voor de bouw van het multifunctionele Sportpark Harga. Zij verrichtten de handeling samen met jeugdleden van SVV, Hermes-DVS, HBSS, KomKids Kinderopvang, die met Van der Ree Catering en Fernhout Fysiotherapie onderdak krijgen op Sportpark Harga.

De bouw van het multifunctionele Sportpark Harga is de laatste stap in de gebiedsontwikkeling Schiedam in Beweging. Hiermee kan de gemeente Schiedam sport naar een hoger plan tillen en ruimte maken voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad. Na de opening van Sportpark Willem-Alexander in oktober 2016 en de opening van het onderkomen van hockeyvereniging HC Schiedam op Harga-Noord, is het nu tijd voor verdere ontwikkeling van Harga.

Sportpark Harga omvat twee multifunctionele complexen voor voetbal, cricket, squash, rugby en paramedische zorg, waaronder fysiotherapie en kinderopvang. Behalve de twee duurzame gebouwen komen er vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor squashbanen.

Volgens planning wordt het Sportpark Harga eind 2018 opgeleverd.