Nieuws

Ondertekening twee contracten Park Harga
24.10.17

Ondertekening twee contracten Park Harga

In het clubhuis van HC Schiedam werden onlangs twee contracten getekend voor de verdere invulling van Park Harga. Het gaat om de overeenkomst voor gronduitgifte voor de bouw van circa 380 woningen en om de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden.

Het contract voor de woningen werd getekend door burgemeester Lamers namens de gemeente Schiedam en directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed en directeur Harrie van Noorden van Thunissen, namens de Ontwikkelcombinatie Park Harga Midden bv. Deze ontwikkelaar gaat een nieuwe duurzame woonwijk bouwen. 

Park Harga is een duurzame wijk waarbij de woningen gasloos worden opgeleverd. Alle circa 380 woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen, waardoor ze energieneutraal en comfortabel zijn. 

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Schiedam in Beweging realiseert de gemeente Schiedam tevens een nieuw sportpark op Harga. Burgemeester Lamers tekende daarvoor een contract met directeur Tonny de Morée van Van Kessel Sport & Cultuurtechniek. Op Harga worden twee multifunctionele gebouwen ontwikkeld voor de voetbalverenigingen HBSS, SVV en Hermes-DVS, met daarin ook ruimte voor een gezondheidscentrum en kinderopvang. Behalve de gebouwen realiseert Van Kessel Sport & Cultuurtechniek ook de bijbehorende sportvelden en de buitenruimte.